Kvinnedag og Skjørteløpet 2015

Skjørteløpet

På selveste kvinnedagen ble påmeldingen til Skjørteløpet 2015 åpnet. Skjørteløpet arrangeres av Tone Nordang Pettersen i Løpeskjort, og meg. I år blir det en virtuell 10 km, med en oppfordring å samles for å løpe sammen. Tanken er å spre løpeglede og få flere til å tørre å delta på løp. Dette er bare en forsmak på det som skal skje i 2016: da er Løpeskjort.no 5 år, og vi skal arrangere et jubileumsløp i Oslo.

Jeg får hele tiden spørsmålet: «Hvorfor løper du med skjørt?» Svaret er enkelt: «Jeg synes det er fantastisk å løpe i skjørt». Jeg løper i skjørt fordi jeg vil, fordi jeg synes det er fint, fordi jeg er akkurat den samme løperen med eller uten skjørt. Det er ikke sånn at jeg blir raskere med tights, eller mer seriøs med shorts. Det er beina som løper, ikke klærne.

Nå har ideen blitt en virkelighet. 5-7.  juni går det første Skjørteløpet av stabelen. Forhåpentligvis ser vi både skjørt og shorts. Pannebånd og tiara. Kvinner og menn. Målet er at det skal være en løpefest, drømmen er at de som deltar synes dette er så gøy, at de fortsetter å løpe etterpå.

Da jeg begynte å løpe trodde jeg det fantes 2 løp for meg. Iform-løpet og KKmila. Resten var for eliten, friidrettsutøverne, de gode. Jeg vurderte ikke engang Sentrumsløpet. I ettertid lurer jeg på hvor dette kom fra, men det var Sognsvann Rundt Medsols (jeg var livredd for å delta der også de første gangene) som introduserte meg for løpingens fantastiske løpsverden. Nå går jeg til og med inn på innendørsbanen på Bislett, som om jeg aldri har gjort annet.

Poenget er at løp er for alle, og flere må få opp øyene for gleden dette gir. Først og fremst følelsen av mestring, og alle de nye vennene man får på kjøpet. Det er mange som sier: «jeg tørr ikke delta fordi jeg er redd for å komme sist». Det er ingen som bør være redd for det, for det bør handle om å vinne over seg selv. Vinne over redsel. Vinne over sjenangsen. Vinner over hodet. Vinne over kroppen. Når jeg tenker på alt dette, så har jeg fått utrolig mye igjen for startavgiftene i løpene jeg har deltatt på.

Bli med på Skjørteløpet. Ha det moro sammen med oss. I Oslo møtes vi på Sognsvann og løper sammen. Etterpå blir det grilling og bading. Inkludert i påmeldingen får du startnummer, spesialdesignet hårbånd, medalje og gavekort på 100kr på løpeskjort.no. Meld deg på her

Skjørteløpet

Advertisement

Published by anitabunes

Run Happy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Østmarka Backyard Ultra

- how far can you go?

Weird and Wonderful

Reflections for self awareness.

Drømmen om ultra

om løping, trening og turer, både med og uten hund

Under overflata

Om miljø/klima - eller ikke, alt ettersom...

Maratonmamma

Trebarnsmor og frilansjournalist blogger om løping og livet - i den rekkefølgen

%d bloggers like this: