Musikk for visualisering og motivasjon

Jeg er alltid helt håpløst nervøs før løp. Jeg blir så nervøs at jeg føler meg influensasyk, og sover dårlig minst en uke før. Jeg vet at det er dumt å bruke energi på å grue seg til noe, men jeg tror jeg har vært sånn hele livet. Det høres kanskje rart ut at jeg betaler for å delta på noe jeg gruer meg til på forhånd? Men det er bare det at løping så gøy, at det er verdt de vonde dagene på forhånd.

Å delta på løp tar dessuten mye mer tid enn det jeg bruker fra start til mål. Jeg har for det første trent strukturert og målbevisst mot løpsdagen, brukt mye tid på å tenke på målsettinger, og ikke minst visualisert løpet. Det siste er noe jeg bruker mye tid på. Eller å drømme meg bort, som noen velger å kalle det.

Hva er det jeg gjør når jeg visualiserer? Jeg ser for meg det jeg skal gjøre i hodet. Dette er noe jeg har gjort hele livet, eller så lenge jeg kan huske. Enten det var før prøver på skolen, jobbintervju, foredrag for store forsamlinger og debatter. Alt jeg gruet meg til. Egentlig.

Derfor bruker jeg mye tid på å visualisere løp. Da ser jeg for meg løypa jeg skal løpe i, hvis jeg kjenner den på forhånd. Jeg kjenner på smerten som dukker opp underveis, men også at jeg greier å løpe videre på tross av smertene. Det viktigste av alt er at jeg ser for meg at jeg løper over målstreken, og jeg greier ALLTID målene mine. Det vil si at jeg vinner hver eneste gang, over meg selv. Dette kan være så rørende det, at jeg får ekte tårer i øynene…. Ser jeg for meg at barna mine står og heier ved målstreken, er det så rørende at det nesten ikke er til å holde ut!

Som den drømmeren jeg er, så er også musikk veldig viktig for meg. Jeg bruker musikk til visualisering, og til motivasjon under løp. Jeg har ikke noe bestemt sjanger for hvilken sang som blir motiverende, for det bare kjenner jeg når jeg hører sangen for første gang. Det skjedde når jeg hørte sangen «Headlights» med Robin Schulz, den gikk rett i motivasjonsboksen for 10 km i Holmestrand på lørdag. Og når jeg får sånn kick på en sang, som gir meg motivasjon til en bestemt hendelse, så hører jeg på sangen på repeat, til jeg blir lei!

Noen sanger blir jeg aldri lei, og de betyr mye for løpeturene mine. Her er noen utvalgte favoritter:

Intervall:
The Drift av Blackmill. Jeg er overbevist om at jeg løper fortere med den på øret.
Five Hours av Deorro. Et motiverende minne fra Oslo Maraton 2014. You can do it!
Ride on Time (massive mix) av Blackbox. Så moro å løpe til at jeg glemmer at jeg sliter.

Flow-løping:
Sweet Dreams av Eurythmics. Føler at jeg flyr. Selv om jeg fikk ideen til den her i en krimserie… (det er alltid joggerne det skjer noe med!)
Hello av Martin Solveig. Får lyst til å synge av full hals.
Nuvole Bianche av Ludvico Einaudi. Klassisk piano er undervudert som motivasjon

Jeg vinner (over meg selv):
Gortoz A Ran av Denez Prigent.
Indestructible av Robyn. Føler meg ofte «Indestructible» under en løpetur.

I kveld er dessuten kvelden før kvelden, og jeg kommer ikke til å få en fin kveld. Jeg har karboloadet meg selv konstant siden før jul, så de lagrene trenger jeg ikke fylle i kveld. Jeg er så klar som jeg kan bli til 10 kilometer i Holmestrand. Jeg skal reise sammen med en løpevenninne, og det kommer til å bli en løpefest!

Her er løpsantrekket:

Antrekk Holmestrand
De superraske Adidas Adizero Adios 2 skoene er et must. Det er også meldt løpeskjørt-vær, så det må på. Toner ned rosafargene med en sort topp, og sorte kompresjonsstrømper og FlipBelt. Dette blir moro!

Advertisement

Published by anitabunes

Run Happy.

One thought on “Musikk for visualisering og motivasjon

 1. Så bra innlegg!
  Det er tema som går rett heim hos meg – musikk på trening.
  Akkurat i går tenkte at det er jo så moro å sykle på rulle med riktig musikk, mens utan…nåja.

  Eg savnar den vesle mp3-spillaren min eg brukte frå den dagen eg starta med løping, der var det liksom alle dei gode låtane – til roleg langtur, til motbakkar, til tempoøkt, til dårleg vêr, til fint vêr, osv.
  Men spillaren måtte til slutt gje tapt for røff behandling og fukt…

  Eg tok også og visualiserte foran store løp. Spesielt foran første maraton. Eg hadde ein låt som eg berre høyrte på før eg skulle ut og løpe, og visualiserte meg sjølv ved start, undervegs, og, viktigast av alt: i mål.
  Målvisualisering trur eg er veldig nyttig altså – og ja, med alle detaljar som alt folk heier, gjerne heile scenen i fargar med både lyd og lukt 😉

  Det hjelpte meg i alle fall gjennom den lange turen.
  Nå når eg driv mest med triatlon har eg mest behov for å visualisere svømminge, sidan det jo ofte kan bli ganske kaotisk – då velger eg ein stemningsfull/kraftfull låt som samtidig virkar “beroligande” og fokuserande.

  Det med mental trening er jo ganske viktig.
  Og musikk er gull verdt!

  Høss gjekk det i Holmestrand da?

  Ha ein fortsatt god søndag! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Østmarka Backyard Ultra

- how far can you go?

Weird and Wonderful

Reflections for self awareness.

Drømmen om ultra

om løping, trening og turer, både med og uten hund

Under overflata

Om miljø/klima - eller ikke, alt ettersom...

Maratonmamma

Trebarnsmor og frilansjournalist blogger om løping og livet - i den rekkefølgen

%d bloggers like this: