Det finnes ingenting å skylde på…..

…. bare meg selv. Skylde på for hva da? Total sprekk på 10 km i Holmestrand. Jeg kolapset totalt ved passering målområdet på 2. runde. Jeg fikk en så mental knekk ved bare å se målseilet, og høre speakeren rope opp navnene på de som kom mot MÅL. Jeg hadde lyst å løpe til venstre mot mål, og kaste meg rundt halsen på nærmeste funksjonær, og trygle om å få bytte til 5 km. På etterskudd. I stedet ble jeg skremt videre av en bestemt dame: 10 KILOMETER den VEIEN.

Ut av målområdet hørte jeg bare lyden av musikken og den jublende folkemengden forsvinne bak meg. Det ble så stille at jeg hørte skolissene treffe toppen av skoen. VANN! SPORTSDRIKK! Shit, der var drikkestasjonen. Egentlig er det mot mine prinsipper å drikke noe på alt fra 10 km og ned, men tok en sportsdrikk. Heiv innpå drikke med 170 i puls- kastet det opp ved neste utpust. Ok, drikk og svelg på innpust, host på utpust. Kast glass dramatisk til siden. Det lærte jeg på Sognsvann Rundt Medsols i fjor. 4,5 kilometer igjen da, bare.

Skal jeg gjøre det der en gang til? Det føltes som første runde av den to runder lange 10 kilometeren besto bare av motbakker. Svinger. Bratt nedover. Opp. Sving. Jeg henger meg på ryggen til han med den sorte genseren. På 6 kilometer lå jeg an til sub 50.

Jeg følte meg så tung. Jeg var ikke veldig sliten, ikke kjente jeg melkesyre heller. Jeg var bare tung. Jeg kan skylde på at de som var med på 5km-gå, gikk 5 stykker i bredden og sperret veien. Jeg kan skylde på at jeg har vært skadet og ikke fått trent som jeg ville. Jeg kan skylde på at jeg har hatt veldig vondt i venstre legg de siste 2 ukene (beinhinnebetennelse???). Men jeg skylder ikke på det.

For i går var det bare innmari tungt. Jeg sleit. Rett og slett. Siste kilometer gikk i 4:36 tempo, noe som tyder på at jeg hadde noe mer igjen av krefter. Men. Sånn er det bare. Nå må jeg bare slutte å være bitter på meg selv. Bruke det som en motivasjon til å trene enda bedre og smartere.

Når alt kommer til alt så er dette min nest beste 10 kilometer så langt i livet. Jeg kom på 9. plass i klasse 23-39. På søndag blir det 5km i Fredrikstad. På’n igjen. Håper vi får medalje der også.

En annen ting som var utrolig positivt med løpet i går var at jeg løp bort smerten i leggen. Jeg kjente ikke noe i går, og jeg kjenner fortsatt ikke noe i dag. Fantastisk! Da er det i hvertfall bare å hoppe ut i nye eventyr.

Og sist men ikke minst. Det sosiale med turen var helt topp. Jeg reiste til Holmestrand med Maratonmamma, og det er som å være på festival. Vi traff også på Christian Prestegård både før og etter løpet. Det ble mye skravling, og han hjalp oss med å ta bilder til Instagram (viktig). Resultatet er her:

IMG_95031-1

Advertisement

Published by anitabunes

Run Happy.

2 thoughts on “Det finnes ingenting å skylde på…..

 1. Det er jo litt tungt å løpe forbi mål, du må anskje jobbe litt mentalt med det foran slike rundløype løp? 🙂
  Men grattis med nestbeste tier! Det er ikke noe å kimse av- og den tungheten tar du vel ikke med deg til Fredrikstad:-)
  Prøv å tenk gjennom dagene i forveien hva som kan ha gjort deg tung, og forsøk om du kan skru på noe! Lykke til!

  1. Ja, jeg har aldri løpt rundløypeløp, så var totalt uforberedt. Jeg var heller ikke forberedt på at begynte å grue meg til runde 2, og så for meg at motbakkene var verre enn de egentlig var. 😉
   Jeg kan ikke ta med meg den tungheten til Fredrikstad nei. Men kanskje var det at jeg droppet karbohydrater til middag kvelden før? Smågodt til kveldskos? Eller påskemaskipanen til halv pris på vei til Holmestrand? At jeg glemte matpakke, og spiste bare et beger Skyr (spiste havregryn til frokost kl 08) før løpet? At jeg har lagt på meg 2 kilo? Kan være mye. 🙂
   🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Østmarka Backyard Ultra

- how far can you go?

Weird and Wonderful

Reflections for self awareness.

Drømmen om ultra

om løping, trening og turer, både med og uten hund

Under overflata

Om miljø/klima - eller ikke, alt ettersom...

Maratonmamma

Trebarnsmor og frilansjournalist blogger om løping og livet - i den rekkefølgen

%d bloggers like this: