Ultraløper in the making

BaktroppenBaktroppen. Der magien skjer. Eller foruften forsvinner….

Jeg vet ikke hva som foregår i det hodet mitt, men jeg prøver å være fornuftig, men når det kommer til løping så greier jeg det ikke. Etter Ribbemaraton lovte jeg meg selv: aldri mer! Smerten var så rivende at jeg holdt på å bli knekt i to. Der fornuften mangler, så har jeg i hvert fall selvinnsikt. I denne bloggposten skriver jeg litt om at joda, jeg kommer nok til å løpe lange distanser igjen. Det er bare det at planen min var å ikke løpe lenger enn halvmaraton i 2015. La kroppen tilpasse seg langturer i sakte tempo, legge til en kilometer her, og en kilometer der, sånn at kroppen egentlig ikke skulle merke at jeg løp over 4 mil.

Ecotrailprove1
Løpeturer med denne gjengen er aldri kjedelig.

Vel vel. I dag sitter jeg her da, og hviler meg i form til en ultraløpsdebut som kom som julekvelden på kjærringa. Heftig og brutalt. Ingen 3- milsturer i treningsdagboka mi siden jul. Hva skjedde? Jo, EcoTrail kom til byen. Og med det så startet ballet.

Jeg skulle ikke engang delta på Ecotrail, for det passet overhodet ikke med årets løpeplan. Men så har jeg jo funnet meg noen fine løpevenninner, som tilfeldigvis liker å løpe langt. Ei av dem skal løpe 80 km, flere andre skal løpe 45 km. Tilslutt så meldte jeg meg på 18 km, så var jeg med jeg og. På en måte.

I tillegg til at jeg fikk forberedelsene til årets EcoTrail farlig nært innpå meg, så begynte vi å prøveløpe deler av EcoTrail løypa. Noen prøveløpte alle delene av løypa, og skrev skikkelig bra blogg om det. Optimistgammeln. Med det så vokste det frem en følelse av at jeg ville også løpe 45. Lenge greide jeg å motstå fristelsen. La fornuften seire. Huske smerten fra Ribbemaraton.

Helt til i går. Da overtok løpegleden og begeistringen. Jeg elsker jo å løpe. Klart jeg skal løpe 45. Jeg meldte meg også inn i Romerike Ultraløperklubb. Jeg skal bli Ultraløper. Nå. Ikke etter sommerferien. Ikke i 2016. Denne uka! Om 3 dager! Yes! Det føles riktig.

Jeg kommer da meg gjennom det. Jeg løp jo 43 kilometer i 15 minusgrader i desember, med mye mindre treningsgrunnlag enn jeg har nå. Dessuten er det jo perfekt oppladning til Birkebeinerløpet i juni, som nå bare blir et barneløp i forhold.

Og så når jeg tenker på at 45 kilometer er langt, så kan jeg jo bare tenke på de to som akkurat nå er ute og løper EcoTrail 80 kilometer 4 ganger! 

Ecotrail2
Line og meg på første prøvetur av EcoTrail løypa.

Advertisement

Published by anitabunes

Run Happy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Østmarka Backyard Ultra

- how far can you go?

Weird and Wonderful

Reflections for self awareness.

Drømmen om ultra

om løping, trening og turer, både med og uten hund

Under overflata

Om miljø/klima - eller ikke, alt ettersom...

Maratonmamma

Trebarnsmor og frilansjournalist blogger om løping og livet - i den rekkefølgen

%d bloggers like this: