Løpe med hunder

Har du hund, og en drøm om at dere skal løpe sammen som Ronja og Birk gjennom de grønne skoger? Da kan du få noen tips du kan ta med deg på veien. Det er ikke alle som har fuglehunder, eller andre løpehunder, som flyr av gårde i horisonten. Noen av oss har hund. Eller pelsdyr som jeg liker å kalle min.

Mitt pelsdyr spretter opp bare jeg har løpetightsen i handa. «Herregud, muttern skal løpe! Jeg vil være med!!!!!» Da blir strategien å fotfølge muttern hvert skritt, mens hun kler på seg. Og så tilslutt plassere seg foran ytterdøra. Det kan jo hende at pelsdyr blir oversett og glemt igjen hjemme. Så hvordan få en fin løpetur med pelsdyr som ikke kjenner sin begrensning, og alltid har boblende lyst til å være med?

  • La pelsdyret tisse og lukte fra seg i noen minutter før selve løpingen starter. Det er innmari slitsomt når pelsdyr hopper i grøfta for å tisse, og den fine løpeflyten du er inne i blir stoppet med et rykk i magebeltet.
  • Lær hunden at gjørme, pinner, røtter, steiner, gjerde, løv, busker og trær ikke er farlig. Hunden ruller seg i dritt, og spiser alt som ligger på bakken. Da blir litt gjørme mellom labbene bare småtteri i forhold.
  • Tunga i slepende i bakken betyr ikke at pelsdyret vil avbryte løpeturen. Nå har det gått noen kilometer, og pelsdyret henger som et slips bak deg. Nå kan du øve på alle teknikker for motivasjon som står i boka. «Du tror bare du er sliten. Det er hodet som lurer deg. Dette er moro! Det er dette du elsker å gjøre!!».
  • Når pelsdyret ser fortvilet på deg, og garantert har bestemt seg for å ikke bli med neste gang du tar frem løpetightsen, kan du snu løperetningen og rope: HJEM og MAT. Da får pelsdyret plutselig ny giv og motivasjon, og ligger garantert i front resten av turen. Hvis ikke dere møter sånne skumle busker og trær, eller må løpe over gjørme.

Eller så kan du bare innse at noen pelsdyr ikke er i stand til å utvikle kondisjonen, og at dansen foran døra hver gang du tar i løpeutstyret, bare er et uttrykk for gullfiskhukommelse. Hunden har ikke lyst til å løpe med deg. Ikke egentlig. Det holder med en liten snuserunde i nærområdet, for å se om det har skjedd noe nytt siden i går.

One thought on “Løpe med hunder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s