Det blir en spennende vår for ultraløperne

Det skjer mye spennende for ultraløperne denne våren. Det aller største er at Leif har fått bekreftet plass på The Barkley Marathons.  Han blir den første nordmann som skal prøve seg på ett av de tøffeste ultraløpene i verden, der bare 15 løpere har fullført så langt. Anita har begynt opptreningen etter svangerskap, og har NM i Ultra Trail – Meråker Mountain Challenge – som sitt store mål.

Leif fra Spine i 2016. Foto: arrangøren

The Spine Race

Det skjer en del spennende ting før Barkley også, og kommende helg starter The Spine Race, og Leif er klar for et nytt eventyr på 432 kilometer langs the Pennine Way i England. The Spine Race er Storbritannias mest brutale løp, der hardt vintervær og tøft terreng står på menyen. Starten går fra Edale søndag 14. januar klokken 08:00, og avsluttes i Kirk Yetholm etter 5-6-7 dager.

Leif har deltatt på dette løpet 2 ganger tidligere. Første gang ble han stoppet av lege etter 200 km, de mistenkte blodforgiftning. På andre forsøk kom han på en god 10. plass. Leif har ikke forventning om å greie denne plasseringen i år, på grunn av mindre treningsgrunnlag dette året.

Leif under Spine i 2016. Foto: arrangøren.

Du kan følge løpet live her. Vi kommer til å poste daglige oppdateringer her på bloggen og på Facebook. Følg med, følg med!

Leif er glad i utfordrende løp. Fra Spine i 2016. Foto: arrangøren

Eventyr i nord og The Barkley Marathons

I februar er det et annet eventyr på planen. Dette skal foregå i nordlysets verden. Dette prosjektet er ikke offentlig enda, og vi kommer tilbake til flere detaljer senere. Dette eventyret kommer til å være skikkelig god trening før Barkley.

Datoen for Barkley er hemmelig, så det kan ikke postes her. Alt vi kan si er at det er til våren en eller annen gang. Dette løpet har vært en drøm for Leif lenge, og endelig greide han å knekke påmeldingskoden. Treningen er i gang, og plutselig ble Spine også “bare” et treningsløp mot vårens store mål.

The Barkley Marathon er verdens tøffeste ultraløp, og det er bare 15 stk som har greid å fullføre løpet. Noen av årsakene til dette er at terrenget er svært vanskelig å løpe i, og at hver gang noen fullfører så blir løypa enda tøffere neste år. Leif er klar over hvor tøft dette kommer til å bli, og det blir utrolig spennende å se om “fullføringsmaskinen” greier dette også.

Etter Spine vil vi ha en egen kategori her på bloggen, som følger trening og forberedelser mot Barkley.

Pakking til The Spine…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s