#kondisjentene

Jeg er full av energi etter Kondis sitt landsmøte i helgen. En helg full av aktiviteter sammen med en herlig gjeng, avsluttet med Fredrikstadløpet på søndag. Under gruppearbeidet på lørdag, for å diskutere strategi, ble #kondisjentene født. #kondisjentene er treningsglede og fellesskap for spreke jenter. Det viktigste av alt er at det er for alle jenter. Les om landsmøtet her.

kondisselfie
En morgenøkt på Kondislandsmøtet som ga skikkelig positiv energi.

Jeg skal fortelle min historie fra da jeg begynte å løpe i 2014. Jeg var veldig redd for å blande meg inn i løpeverden, for der hadde ikke jeg noe å gjøre. Løping var det bare friidrettsutøvere som holdt på med. Derfor jogget jeg helst etter mørkets frembrudd, og gikk hvis jeg møtte folk, fordi jeg var så redd for å være andpusten. Etter at løpeformen steg litt, så sluttet jeg å gå hvis jeg møtte andre. Jeg tok også joggeturene i sola. Jeg fikk lyst til å delta på løp, men jeg trodde at det var 3 løp for meg: Iform-løpet, KK-mila og Oslo Maraton. Alle de andre løpene, som så spennende ut, var kun for eliten.

IMG_95031-1
Plutselig var man tøff nok til å stille på 10km under Holmestrand Maraton i Løpeskjørt.

Det er så trist å tenke sånn. Og så feil jeg tok! Instagram fikk meg i kontakt med andre løpere, og jeg fikk vite om Sognsvann Rundt Medsols. Et treningsløp. Jeg tok mot til meg og møtte opp en dag i april. Det var iskaldt den onsdagen i april, og jeg var vettskremt. Jeg løp en runde, overlevde og løp rett i bilen. De påfølgende onsdagene hadde også planer om å delta, men jeg satt med vondt i magen på jobb hver onsdag, så det ble august før jeg turte å delta igjen. August var en god måned, da var jeg der 2 ganger. Sakte men sikkert steg motet, og jeg avsluttet sesongen med å delta på Hytteplanmila.

toneoganita
Kondisjenter.

På veien fra Sognsvann i april til Hytteplanmila i oktober ble jeg kjent med mange løpere. Det skulle vise seg at jeg tok innmari feil når jeg trodde gateløp var kun for eliten. Det er veldig trist hvis det er flere enn meg som tenker sånn som jeg gjorde. For hvis du tenker sånn så går du glipp av så utrolig mye bra. For å si det rett ut, jeg anbefaler å delta på alle andre løp enn nettopp Iform-løpet eller KK-mila. Det finnes så utrolig mange kvalitetsløp i hele landet, som faktisk bryr seg om å levere et bra arrangement. De to nevnte løpene er for det første veldig dyre, og du får ikke igjen for det du betaler for. På Østlandet har du eksempelvis Fornebuløpet, Ryeløpet, Jessheim mila, 10 000 m på Bislett, Fredrikstadløpet, Påskemaraton i Drammen, Holmestrand maraton og mange kommuner med ulike løpskaruseller. Ta med vennene dine på disse arrangementene i stedet. Mye bedre.

puls189
Her er det puls 189 på slutten av 5km Fredrikstadløpet. Det er pers, ikke en skjønnhetskonkurranse, i følge Silja. Foto: Fredrikstad Blad.

Det er en kontrastenes verden nå i forhold til den gangen jeg løp alene i mørket, med hunden som eneste selskap. Nå løper jeg til jeg blir våt av svette, gjerne med salt i ansiktet etter at første runde med svette har tørket, og med fødselspust. Hadde jeg fortsatt alene, med privat instagram-konto hadde jeg ikke:

  • Utviklet meg så positiv som løper. Det har jeg gjort ene og alene på grunn av all motivasjon, kunnskap, inspirasjon og råd fra alle jeg har blitt kjent med.
  • Vært med på den ene fantastiske opplevelsen etter den andre: Sosiale løpeturer, sosiale turer for å delta på løp og så mange morsomme after runs (om det er på pub eller på en stein utenfor en bensinstasjon- bankett er bankett).
  • Fått trening inn som en naturlig del av livet.

treningssamling
Treningssamling på Bislett.

Treningsglede er for alle. Jeg håper flere jenter vil bli med i løpegrupper, og at flere jenter vil delta på løp. Vi har alle ulike ambisjoner og nivå, men vi støtter hverandre i personlige opp- og nedturer. Uansett. Bli med du og. Og tilslutt. Ta en titt på medlemskap hos Kondis, en organisasjon som garantert er noe for deg som trener.  Her får du 10 utgaver av kvalitetsmagasinet Kondis, rabatt på løp og 15% rabatt på Løplabbet- for å nevne noe.

Advertisement

Published by anitabunes

Run Happy.

2 thoughts on “#kondisjentene

  1. Tommel opp for bra innlegg!!!! 😉 Har jeg fortalt at jeg løp Sognsvann Rundt UTEN brikke i starten?? På ganske mange løp også, faktisk. Fordi jeg syntes jeg løp så sakte at jeg ikke turte stå på en resultatliste 😉 Nå kan jeg le av det men den gang var det akkurat slik jeg følte det – jeg var ikke god nok for å menge meg blant løperne! Mye har heldigvis skjedd siden da! Flott at du sprer budskapet om at alle kan være med!

    1. Takk for det! Må jo spre budskapet fra helga. 😉 Det visste jeg ikke. 😊 Hvis begge vi var sånn, så er det nok mange der ute som tenker det samme. Litt trist. Hvorfor tenker vi sånn egentlig? Snakket med en venninne som løp en runde alene rundt vannet på 17:30…. og som hun sa: det er lenge til hun kan delta på SRM. Jeg håper jeg får overtalt henne til å være med i løpet av de nærmeste ukene. 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Østmarka Backyard Ultra

- how far can you go?

Weird and Wonderful

Reflections for self awareness.

Drømmen om ultra

om løping, trening og turer, både med og uten hund

Under overflata

Om miljø/klima - eller ikke, alt ettersom...

Maratonmamma

Trebarnsmor og frilansjournalist blogger om løping og livet - i den rekkefølgen

%d bloggers like this: