Hva gjør man når løpeplanene 2015 går i vasken allerede i februar?

1.februar var jeg på løpetur med Romerike Ultraløperklubb. På programmet sto 25 kilometer rundt Lillestrøm. Ved 15 kilometer måtte jeg avbryte treningen, venstre kne var sykt vondt. Dagen etter ble det enda verre, og jeg greide ikke bøye kneet. Det ble legebesøk, sterke medisiner og et problem med IT-bånd i kneet, en uke hvile, og ellers ikke mulighet til å trene som jeg vil.

ABIK-Sorum-08112014_25 (1)5km i november 2014. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Skadet? Egentlig ikke. Jeg tror på å lytte til kroppens signaler. Jeg har ikke sansen for å ta smertestillende, og så løpe videre. Jeg har trent mye utendørs i vinter, i all slags vær og underlag. Det har ført til et annet løpesteg enn jeg er vant til, og kombinert med lite tøying, var det IT-båndet som fikk gjennomgå. Jeg måtte bare ta to skritt tilbake. Få banket inn i hodet: skal du løpe så mye du vil kan du ikke skulke unna styrketrening og tøying. Ja, jeg har lært det nå. Etter et par runder med meg selv så måtte jeg innse at halvmaraton i Holmestrand i april ikke blir noe av. Det blir noen uker til med løping under 10 km, og fokus på å bygge mer styrke i kroppen.

Hva gjør jeg da? Jeg kan fortsette å fokusere på det jeg ikke fikk til, eller så kan jeg tenke nytt. Kne er helt smertefritt, så nå tør jeg begynne å tegne opp nye løpeplaner, og nye treningsprogram. Hva er mine nye mål første halvår 2015? Blir raskere på 5 og 10km. Det er innmari gøy det også! Jeg skal se tider ned mot 45 minutt på 10 km, og sub 22 minutt på 5 km. Nå er løpebanen på Trondheimsveien snø- og isfri også, så her er det bare å sette inn med intervalløkter. Livet er ganske herlig, egentlig!

Nå har halvmaraton i Holmestrand blitt erstattet med 5 km i Fredrikstad. Løpsbirken måtte gå ut til fordel for gjørmeløping under Råskinnet i mai. Jeg skal delta i Sentrumsløpet for første gang, for en fest det skal bli! Fornebuløpet i mai skal også prøves for første gang. Det er mye å glede seg til. Og så er det sol, og vårfølelse ute. RunHappy!

Hytteplan

Advertisement

Published by anitabunes

Run Happy.

One thought on “Hva gjør man når løpeplanene 2015 går i vasken allerede i februar?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Østmarka Backyard Ultra

- how far can you go?

Weird and Wonderful

Reflections for self awareness.

Drømmen om ultra

om løping, trening og turer, både med og uten hund

Under overflata

Om miljø/klima - eller ikke, alt ettersom...

Maratonmamma

Trebarnsmor og frilansjournalist blogger om løping og livet - i den rekkefølgen

%d bloggers like this: